Klover 8

Klover 8

Klover 8

Waardering:
95% of 100

>>> TIJDELIJK EXTRA SCHERP GEPRIJSD <<<

De Klover 8 heeft een ultieme prijs-kwaliteitverhouding en levert geweldige prestaties. Nu tijdelijk aangeboden aan een extreem scherpe prijs.

De houtklover heeft een drukkracht van 8 ton en is verkrijgbaar in een 230 volt (standaard stroomnetwerk) en 400 volt (krachtstroom) uitvoering. Met deze klover klooft u hout tot een diameter van 40 cm en een lengte van 52 cm. Afhankelijk van de hardheid van het hout kunnen ook grotere blokken gekloofd worden. Dit tot wel 60 cm in doorsnede

De Klover 8 is voorzien van een verbreed splijtmes (V-PRO mes). Dit werkt 40-50% sneller, want het mes hoeft hierdoor minder ver naar onderen om het hout te splijten. Daarnaast zal noestig hout (bijna) niet meer klemmen om het mes. Deze verbreding blijkt in de praktijk een onmisbare eigenschap.  

Deze houtklover wordt (bijna) gebruiksklaar geleverd. De hydraulische olie is al gevuld, alleen de bedieningsarmen (voorgemonteerd) en wielen moeten nog vast gezet worden. Dit is een eenvoudig klusje van 5-10 minuten. 

Onderstaand meer informatie & een productvideo.  

Regular Price € 785,00 Special Price € 599,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Meer informatie
TypeStaand, Elektrisch 230 volt, Elektrisch 400 volt
Motor3500 Watt
Drukkracht8 ton
Max. kloofdiameter40-60 cm (afhankelijk van de hardheid van het hout)
Max. houtlengte50 cm
Werksnelheid5 cm/sec
Terugloopsnelheid12 cm/sec
KabellengteVerlengkabel niet standaard inbegrepen, zie aanbevolen producten
Max. hydraulische druk280 bar
Inhoud hydraulische olietank3,4 liter
Gewicht111 kg
Afmetingen (BxLxH)60x90x104 cm (splijtmes ingeklapt)
Garantie2 jaar
MerkKlover
VerzendkostenNL: gratis // BE: €27,50
AfhalenIn magazijn Weert (op afspraak)
ProductfolderNvt
HandleidingPapieren versie toegevoegd

Kwaliteit
Klover 8 is van zeer goede kwaliteit! De houtklover is uitgerust met een splijtmes van speciaal gehard staal en een kwalitatief goede hydraulische pomp. Daarnaast zijn alle stalen onderdelen voorzien van hoogwaardige poedercoating. De motor met thermische beveiliging heeft een aluminium behuizing voor optimale warmteafvoer. 

Snel uw hout kloven
De Klover 8 heeft een snelspanschroef, waarmee de automatische terugloop van het splijtmes ingesteld/beperkt kan worden. Wanneer de houtblokken ongeveer even lang zijn werkt dit zeer snel. Daarnaast is de houtklover voorzien van een verbreed splijtmes. Hierdoor splijt het hout sneller, want het mes hoeft minder ver naar onderen om het hout te splijten (scheelt 50% van de tijd). Nog een voordeel van de verbreding, is dat noestig hout niet klemt om het splijtmes. Deze verbreding (beitelfunctie) scheelt een hoop tijd en (klem)frustratie. 

Verlengkabel
Voor de 230 volt versie adviseren we een verlengkabel van 10 meter (max. 25 m.), met een dikte van 3x2,5mm. Dit voorziet de kloofmachine optimaal aan stroom en voorkomt problemen. Voor de 400 volt versie is een 5-polige (5x 2,5 mm2) CEE 16 ampere nodig. Deze verlengkabels zijn verkrijgbaar bij de "aanbevolen producten" op deze productpagina.

2-handsbediening
Om uw veiligheid te kunnen waarborgen heeft de houtklover een 2-handsveiligheidsbediening. U heeft beide handen nodig om de machine te bedienen. Zo blijven uw handen uit de gevarenzone van de houtklover. 

Onderhoud & hydraulische olie
Aan een (elektrische) houtklover zit relatief weinig onderhoud. Van belang is dat alle verbindingen (slangen en schroeven) goed vast zitten. Deze dienen periodiek gecontroleerd te worden. Lees vooraf altijd goed de handleiding voor exact gebruik en onderhoud. Wanneer de houtklover geleverd wordt, is deze al afgevuld met hydraulische olie. De eerste olie dient ververst te worden na 50 werkuren en vervolgens na iedere 350 werkuren. Bij de aanbevolen producten kunt u eventueel geschikte hydraulische olie (HLP46) bestellen.

CE keurmerk & TÜV 
De Klover 8 is voorzien van alle benodigde Europese en Nederlandse keurmerken, waaronder het CE keurmerk. De Klovers zijn tevens TÜV-getest. Deze strenge Duitse testnormen zijn wereldwijd bekend en berucht. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klover 8
Uw waardering
Klantvragen
Wat is het verschil tussen de Klover 8 en Klover 8-XTR?
De Klover 8-XTR is, in vergelijking met de normale Klover 8, uitgevoerd met een aantal eXTRa's; Afklapbare zijtafels, voor eenvoudige opslag (neemt veel minder ruimte in beslag). Vol rubberen wielen, voor makkelijk transport. Extra stabiel onderstel...
Handig voor deze houtklover: