Klover 16

Klover 16

Klover 16

Waardering:
97% of 100

De Klover 16 is een krachtige houtkloofmachine (400 volt) met een maximale drukkracht van 16 ton. Deze krachtpatser klooft stammen tot wel 60 cm in doorsnede en is uitermate geschikt voor het zware kloofwerk. Daarnaast onderscheidt de Klover 16 zich in de maximale lengte van de stammen; tot 100 cm. 

- Elektrisch // 400 volt.
- 16 ton drukkracht.
- Kwalitatief hoogwaardige hydraulische pomp (van Duitse makelij)
- Maximale kloofdiameter 10-60 cm (afhankelijk van hardheid hout).
- Maximale klooflengte: 100 cm.
- 2 werksnelheden: 21 cm/sec. & 8 cm/sec. (maximale drukkracht).
- Terugloopsnelheid: 14 cm/sec. 
- Automatische terugloop van het kloofmes.
- Automatische houthefarm.
- Inclusief veerketting om het hout bij elkaar te houden.
- Deze klover is ook verkrijgbaar in een vergelijkbare uitvoering met 12, 14 en 20 ton drukkracht.

Deze houtklover is uitermate geschikt voor het kloven van zwaardere stammen vanaf de bodemplaat (geen stammen optillen) en/of langer hout (maximaal 100 cm lang). 

Onderstaand meer informatie en de specificaties.

Regular Price € 2.499,00 Special Price € 1.699,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Meer informatie
TypeStaand, Elektrisch 400 volt
MotorElektromotor 5,5 KW // 50 Hz
Voltage400 volt
Drukkracht16 ton
Max. kloofdiameter40-60 cm
Max. houtlengte100 cm
Werksnelheid2 werksnelheden: 8 cm/sec & 21 cm/sec
Terugloopsnelheid14 cm/sec
Kabellengteniet inbegrepen, zie 400V verlengkabels bij "accessoires"
Max. hydraulische druk280 bar
Inhoud hydraulische olietank9 liter (machine wordt afgevuld geleverd)
Gewicht312 kg
Afmetingen (BxLxH)96x110x255 cm (cilinder in werkstand)
Garantie2 jaar
MerkKlover
VerzendkostenNL: gratis // BE: €27,50
AfhalenAlleen levering aan huis mogelijk
HandleidingPapieren versie toegevoegd

Houtlengte tot 100 cm kloven & houthef
De Klover 16 heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en is dé houtkloofmachine voor het kloven van langere houtstammen, dit tot een lengte van 100 cm. De houtstammen worden vanaf de grond (bodemplaat) gekloofd, waardoor niet getild hoeft te worden. De echte zware lange stammen kunnen in combinatie met de hefarm rechtop gezet worden. Wanneer de hefarm niet gebruikt wordt, is deze eenvoudig te vergrendelen met een haak. Voor de balans tijdens het gebruik van de hefarm, wordt de extra steun aan de zijkant van de bodemplaat gemonteerd. Tijdens het kloven kan de veerketting gebruikt worden, om de houtstam bij elkaar te houden. 

Wanneer de lange houtstammen gekloofd (en gedroogd) zijn, kunnen deze op kachelmaat gezaagd worden. Met een wipzaag werkt dit uitermate snel. Deze methode van zagen & kloven werkt uitermate efficient en wordt veel toegepast in Duitsland en Oostenrijk.

16 ton drukkracht & 2 werksnelheden
De machine is voorzien van 16 ton drukkracht en 2 werksnelheden. Met de hoge snelheid gaat het mes 21 cm/sec omlaag. De lage snelheid (met maximale drukkracht) is 8 cm/sec. De snelheid kan eenvoudig aangepast worden met de veilige 2-handsbediening. De terugloopsnelheid is 14 cm/sec. 

Met de maximale drukkracht van 16 ton, worden houtstammen tot 60 cm in doorsnede gekloofd (afhankelijk van de lengte en hardheid van het hout). 

De Klover 16 is uitgerust met een verbreed splijtmes (V-PRO mes). Dit werkt 40-50% sneller, want het mes hoeft hierdoor minder ver naar onderen om het hout te splijten. Daarnaast zal noestig hout (bijna) niet meer klemmen om het mes. Deze verbreding blijkt in de praktijk een onmisbare eigenschap.  

Kwaliteit & hydraulische pomp van Duitse makelij
Klover 16 is van goede kwaliteit! De houtklover is uitgerust met een splijtmes van speciaal gehard staal en een kwalitatief zeer goede hydraulische pomp (van Duitse makelij). Daarnaast zijn alle stalen onderdelen voorzien van hoogwaardige poedercoating. De motor (5500 watt // 400 volt) met thermische beveiliging, heeft een aluminium behuizing voor optimale warmteafvoer. De Klover 16 kan met recht een (bijna) probleemloze machine genoemd worden. 

Eenvoudig verplaatsen
De houtklover is voorzien van drie stevige transportwielen. Twee grote wielen aan de zijkant en een zwenkwiel in het midden.  Voor transport wordt de machine gekanteld op het derde zwenkwiel. Het volledige gewicht leunt dan op de 3 wielen, waardoor de machine gemakkelijk verplaatst kan worden. 

5-polige krachtstroomstekker & ompoolmechanisme
De Klover 16 is voorzien van een 16 ampere 5-polige krachtstoom (400V) aansluiting. De aansluiting heeft een ompoolmechanisme. Zou de draairichting van de motor aangepast moeten worden, kan dit eenvoudig door 2 polen in de aansluiting om te draaien, met een schroevendraaier. Er hoeft dus niet een stekker gedemonteerd te worden. 

Veiligheid
Om uw veiligheid te kunnen waarborgen heeft de houtklover een 2-handsveiligheidsbediening. U heeft beide handen nodig om de machine te bedienen. Zo blijven uw handen uit de gevarenzone van de houtklover. Zodra 1 hendel losgelaten wordt, stopt het splijtmes. Wanneer beide hendels (eenmalig) omhoog geduwd worden, wordt de terugloop geactiveerd en loopt het mes terug naar de beginstand. Dit gebeurd automatisch. U hoeft de hendels dus niet zelf, tijdens terugloop, naar boven te duwen. 

Onderhoud & hydraulische olie
Aan een (elektrische) houtklover zit relatief weinig onderhoud. Van belang is dat alle verbindingen (slangen en schroeven) goed vast zitten. Deze dienen periodiek gecontroleerd te worden. Lees vooraf altijd goed de handleiding voor exact gebruik en onderhoud. Wanneer de houtklover geleverd wordt, is deze al afgevuld met hydraulische olie. De eerste olie dient ververst te worden na 50 werkuren en vervolgens na iedere 350 werkuren. Bij de aanbevolen producten kunt u eventueel geschikte hydraulische olie (HLP46) bestellen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klover 16
Uw waardering
Klantvragen
Geen vragen
Handig voor deze houtklover: